Ректор КНУ імені Т. Шевченка та ще 7 очільників вишів бажають доопрацювати проект Закону України «Про вищу освіту» (№9655 від 28.12.2011) « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Ректор КНУ імені Т. Шевченка та ще 7 очільників вишів бажають доопрацювати проект Закону України «Про вищу освіту» (№9655 від 28.12.2011)
8-11-2012

Ректори низки українських вишів вбачають серйозні ризики у нинішньому законопроекті «Про вищу освіту». Про це йдеться у листі, написаному ректорами ВНЗ до Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який є в розпорядженні ІА «Наголос».

За наявною інформацією, під листом підписалися:

ректор Таврійського національного університету імені В. Вернадського М. Багров;

ректор Київського національного університету імені Т. Шевченка Л. Губерський;

ректор Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана А. Павленко;

ректор Національного університету «Острозька академія» І. Пасічник;

ректор Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова В. Андрущенко;

ректор Харківського національного університету імені В. Каразіна В. Бакіров;

ректор Національного університету «Львівська політехніка» Ю. Бобало;

ректор Київського національного торговельно-економічного університету А. Мазаракі.


Зокрема, ректори наголошують на тому що в законопроекті, розробленому робочою групою під керівництвом ректора НТУУ «КПІ» Михайла Згуровського, не враховано таке:

поняття автономії ВНЗ не містить чітких юридичних ознак;

немає чіткої системи вищої освіти;

непослідновно, несистемно і нормативно некоректно вживаються ключові терміни;

не зрозуміло, чи отримають випускники бакаларату та магістратури професійну кваліфікацію;

центральний орган виконавчої влади з формування та забезпечення державної політики у сфері освіти і науки позбавляють повноважень щодо розроблення, затвердження та контролю за дотриманням вимог державної складової стандартів вищої освіти;

створення нового органу державного управління з порушенням Конституції тощо
.

«Просимо утворити експертну урядову робочу групу у складі представників Спілки ректорів державних вищих навчальних закладів України, Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, представників студентських і громадських організацій, об’єднань роботодавців, МОНмолодьспорту, Національної академії педагогічних наук України, інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади, яка б взявши за основу законопроект, внесений Кабінетом Міністрів до Верховної Ради України (№ 9655 від 28.12.2010) доопрацювала його з урахуванням окремих положень, напрацьованих робочою групою під керівництвом ректора Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» М. З. Згуровського, а також пропозицій керівників вищих навчальних закладів, міністерств, студентства, громадських організацій, роботодавців», - йдеться у листі.

Нагадаємо, попередньо повідомлялося, що у понеділок, 5-го листопада, на декількох українських сайтах з'явилися повідомлення про відкритий лист «ректорів провідних вишів країни», в якому вони попросили Прем'єр-міністра Миколи Азарова створити робочу групу для доопрацювання законопроекту про вищу освіту.

Ректор КНУ імені Т. Шевченка та ще 7 очільників вишів бажають доопрацювати проект Закону України «Про вищу освіту» (№9655 від 28.12.2011)


Ректор КНУ імені Т. Шевченка та ще 7 очільників вишів бажають доопрацювати проект Закону України «Про вищу освіту» (№9655 від 28.12.2011)


Ректор КНУ імені Т. Шевченка та ще 7 очільників вишів бажають доопрацювати проект Закону України «Про вищу освіту» (№9655 від 28.12.2011)




Додатково:

За рік з тринадцятьма очільниками вищих навчальних закладів державної форми власності не продовжено або ж достроково розірвано контракт

Інтерв’ю Голови Державної інспекції навчальних закладів України: Була така пропозиція, щоб ректор міг обиратися на посаду... не більше двох термінів поспіль

Кен Робинсон: Современное образование... экономически не выгодно и не соответствует запросам сегодняшнего дня.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів