У КПІ відбувся круглий стіл «Міжнародна мобільність молодих вчених: можливість підтримки в Україні та Німеччині» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У КПІ відбувся круглий стіл «Міжнародна мобільність молодих вчених: можливість підтримки в Україні та Німеччині»
23-10-2012

18 жовтня в КПІ відбулося засідання круглого столу на тему «Міжнародна мобільність молодих вчених: можливість підтримки в Україні та Німеччині».



Його організаторами виступили Посольство Федеративної Республіки Німеччина в Україні та НТУУ «КПІ».

У роботі круглого столу взяли участь представники Національної академії наук України, Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, Міжнародного бюро при Федеральному міністерстві освіти та досліджень ФРН, Німецької служби академічних обмінів (DAAD), Співтовариства ім. Гельмгольца, Німецького науково-дослідного товариства (DFG), Товариства ім. Макса Планка, Товариства ім. Олександра фон Гумбольта, Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М.Доброва НАН України, Національного інформаційного центру науково-технічного співробітництва Україна-ЄС, а також програм подвійного диплому Спільного факультету машинобудування Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та інших.

Учасники засідання обговорили питання міжнародної мобільності українських вчених і можливі шляхи її покращення, німецький досвід міжнародних обмінів молодих вчених і студентів, місце міжнародної мобільності молодих науковців у науково-дослідній політиці Федеративної Республіки Німеччина; політичні, культурні, економічні причини запровадження стипендіальних програм для молодих науковців; спільні з іншими країнами програми мобільності тощо.

Не оминули учасники дискусії болючого для України питання «витоку мізків» і досягнення балансу між інтересами держави та природною сьогодні інтернаціоналізацією науки. Втім, як з’ясувалося під час спілкування, ця проблема є достатньо актуальною й для Німеччини, але там вже напрацьовано певний досвід її подолання, окремі моменти якого можуть бути запозичені й у нас.

Обговорювалися й цілком конкретні питання організації обмінів, зокрема й ті, які стосуються механізмів відбору та фінансування спільних магістерських та PhD-програм, розширення числа білатеральних фахових програм обміну тощо.

Узагальнені організаторами пропозиції та зауваження, що їх висловили учасники засідання, будуть враховуватися при плануванні стипендіальних програм та організації обмінів і розробці нормативних документів відповідного спрямування.



Додатково:

Какие вузы в Киеве дают зарубежный диплом

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів