Київський політехнічний інститут спростовує інформацію щодо перебігу вступної кампанії « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Київський політехнічний інститут спростовує інформацію щодо перебігу вступної кампанії
14-08-2012

Наприкінці минулого тижня окремі засоби масової інформації поширили чергову провокацію щодо перебігу вступної кампанії.



Так, наприклад, у газеті «Дзеркало тижня» № 26 від 3 серпня 2012 року була опублікована стаття Лідії Суржик «Вища освіта: негативна селекція», в якій міститься не до кінця перевірена інформація, що не відповідає дійсності, про Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут» з посиланням на координатора напряму «Освіта» громадянської мережі «ОПОРА» Ольгу Стрелюк.

Для спростування інформації відомий вчений, перший проректор КПІ, доктор технічних наук, професор, академік Національної академії наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки i техніки Юрій Якименко надіслав офіційного листа до редакції газети.

За словами Юрія Якименка, не відповідає дійсності те, що за чотирма напрямами підготовки (програмна інженерія, комп’ютерна інженерія, комп’ютерні науки, біотехнологія) від 50 до 100 відсотків державмолення займають пільговики.

«Насправді в НТУУ "КПІ" квота на держзамовлення для пільговиків встановлена лише для 15-ти напрямів, для яких профільними є гуманітарні дисципліни. Що стосується інших напрямів, а їх більше 100, то замість прямої квоти встановлено вимогу, що мінімальний бал з математики/фізики має бути не нижче 150, таким чином це унеможливлює участь у конкурсі слабких пільговиків. У результаті середня кількість прийнятих до НТУУ "КПІ" пільговиків протягом останніх 3-х років не перевищує 5%. У цьому році, зі згаданих у статті напрямів, кількість пільговиків становить: з програмної інженерії – 12,5%, комп'ютерної інженерії – 12%, комп'ютерні науки – 7%, біотехнологія – 14,3%, а в середньому по університету зберігаються ті ж 5%», - йдеться у листі.

З огляду на вищезазначене, перший проректор Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут» просить спростувати недостовірну інформацію надруковану в газеті.

«Думаємо, що публікація матеріалів про заходи університету та інші позитивні явища, що відбуваються у вищому навчальному закладі, була би більш важливою та мотивуючою для громадськості, ніж вищезазначена стаття із недостовірними і викривленими даними», - підкреслив Юрій Якименко.

Окрім того, відповідальний секретар Приймальної комісії НТУУ «КПІ» Валерій Можаровський за дорученням Приймальної комісії повідомив, що поширене днями на Інтернет-сайтах повідомлення про порушення університетом умов прийому, а саме оприлюднення лише списків рекомендованих до зарахування, також не відповідає дійсності та дискредитує вищий навчальний заклад.

«В дійсності рейтингові списки вступників своєчасно оприлюднені на офіційному сайті НТУУ «КПІ» та на інформаційних стендах Приймальної комісії та оновлюються при внесенні змін протягом строку проведення конкурсного відбору. Крім того у Приймальній та відбіркових комісіях факультетів/інститутів працюють телефони гарячої лінії за якими можна отримати повну інформацію про поточну конкурсну ситуацію та всю необхідну інформацію для вступників», - зазначається в офіційному повідомленні Приймальної комісії КПІ.

«У зв’язку з цим, – йдеться далі, – Приймальна комісія наполягає на спростуванні цієї неправдивої інформації і припиненню подальшого поширення її в ЗМІ».



Додатково:



КПІ – учасник освітньої ініціативи ЮНЕСКО

Виступ ректора НТУУ "КПІ" на міжнародній конференції «Вища освіта в Україні: інтернаціоналізація, реформи, нововведення»

Google назвал самый престижный ВУЗ Украины

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів