Розпочалася «друга хвиля» зарахування до вишів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Розпочалася «друга хвиля» зарахування до вишів
6-08-2012

«Друга хвиля» зарахування розпочалася вчора, 5 серпня. Цього дня до 12 години рейтингові списки оновилися. З них було виключено абітурієнтів, котрі у період з 1 по 4 серпня не подали оригінали документів.

У результаті місця абітурієнтів, котрі не подали оригіналів документів до вишу, займуть вступники, котрі знаходились нижче у списку. Так сформувався другий рейтинговий список з усіх спеціальностей в усіх вишах України.

Абітурієнти, котрі потрапили до другого рейтингового списку, мають три дні (з 5 по 7 серпня) для того, щоб подати оригінали документів до приймальної комісії.

8 серпня до 12 години, всі українські ВНЗ мають втретє оприлюднити рейтингові списки («третя хвиля»), знову виключивши з нього абітурієнтів, котрі не подали оригінали своїх документів впродовж 5, 6 та 7 серпня.

У результаті, до нового рейтингового списку мають бути включені абітурієнти, які знаходились нижче за списком. Якщо такі абітурієнти з’являться у списку, вони впродовж трьох днів з 8 до 10 серпня матимуть можливість подати оригінали документів. Накази про зарахування абітурієнтів за бюджетною формою навчання будуть видані вищими навчальними закладами не пізніше 11 серпня 2012 року.

Таким чином, приймальні комісії вищих навчальних закладів прийматимуть рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, п’ятий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв, тобто 1, 5 та 8 серпня 2012 року. І в усі ці дні абітурієнт має можливість опинитись у списку рекомендованих для зарахування на бюджет.

Рейтингові списки вступників оприлюднюються шляхом їх розміщення на інформаційних стендах приймальної комісії та веб-сайтах вищих навчальних закладів із зазначенням категорій списку.

Після того як відбудеться зарахування на бюджетну форму навчання, тобто починаючи з 11 серпня, розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, яке триватиме до 25 серпня 2012 року.

Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким самим, як і на бюджет. Тобто 11 серпня 2012 року у кожному вузі має з’явитися рейтинговий список для осіб, які рекомендовані для зарахування на навчання на контрактній формі.

Додамо, рейтинговий список – це список усіх абітурієнтів, які подали документи до вищого навчального закладу, із зазначенням рейтингового бала та рейтингового місця кожного абітурієнта. Такі списки формуватимуться у кожному ВНЗ України за кожною окремою спеціальністю.

Нагадаємо, перший рейтинговий список, із зазначенням осіб рекомендованих для зарахування на бюджетну форму навчання, оприлюднився 1 серпня не пізніше 12 години («перша хвиля»). Після цього абітурієнти, рекомендовані до зарахування, мали 4 дні, до 4-го серпня включно, для того щоб подати оригінали документів до вищого навчального закладу.


Додатково:

Абітурієнти мають контролювати вступні рейтингові списки

МОНМС ігнорує ключові зауваження незалежних спостерігачів щодо організації процесу вступної кампанії 2012

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів