В Ужгороді засідала Рада ректорів вишів Закарпаття « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
В Ужгороді засідала Рада ректорів вишів Закарпаття
15-06-2012

У п’ятницю, 15 червня, участь у заході взяв і очільник області Олександр Ледида. Загалом, обговорити актуальні питання та знайти шляхи їх вирішення зібрались керівники найбільших вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Зокрема, голова ради, ректор Закарпатського державного університету Федір Ващук, в. о. ректора Ужгородського національного університету Віталій Ніколайчук, ректор Закарпатського художнього інституту Іван Небесник та багато інших. Також участь у засіданні взяв головний освітянин краю – Михайло Мотильчак.

Підсумувати минулий навчальний рік, поділились досвідом у підготовці до вступної кампанії 2012-го та спільно обговорити проблеми – для цього, зі слів Федора Ващука, й зібралась Рада ректорів: – У більшості університетів проблеми схожі – це й соцзахист студентів, і стан гуртожитків, й нестача кадрів. З більшістю питань самотужки виші впоратися не в змозі, тому проситимемо допомоги в обласних керівників та управління освіти.

Ще одне наболіле питання для майже кожного вишу – забезпечення достойних побутових умов проживання студентів. Стан гуртожитків, на жаль, невтішний. Майже всі приміщення потребують ремонту. Особливо покращення умов проживання студентів актуальне з огляду на розташування Закарпаття й популярність наших вишів серед іноземних студентів, зазначив в. о. ректора УжНУ Віталій Ніколайчук.

Про специфіку прийому сільської молоді на навчання до ВНЗ за цільовими направленнями з ректорами говорив начальник обласного управління освіти і науки Михайло Мотильчак. Також присутні обговорили питання ліцензованого обсягу місць – минулоріч в УжНУ, до прикладу, його виконали тільки наполовину, у ЗакДУ – на 70%.

Треба піднімати рівень знань в університетах, - звернувся до освітян та науковців очільник краю Олександр Ледида. – Ви не маєте залишатись осторонь і від роботи над пропозиціями до майбутнього закону про вищу освіту, адже він має бути адаптований також і до специфіки Закарпаття. Запевняю, обласна влада допомагатиме вищій школі у всіх можливих випадках.

Також Олександр Ледида запропонував ректорам спільно підготувати перелік проблем та конкретні шляхи їх вирішення – аби покращувати ситуацію можна було і на місцевому рівні, й на рівні міністерства.



Додатково:

У закарпатських вишах недобір студентів - 30%

Ужгородський національний університет: Пропонуємо Міністру освіти і науки України Д.В.Табачнику визнати свої прорахунки та подати у відставку

Президент дав доручення, і до прийняття закону про вищу освіту ніяких об'єднань вишів не буде.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів