Кременчуцький національний університет ім. Остроградського відвідала делегація Оргкомітету Національного рейтингу «ТОП 200 кращих університетів України» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Кременчуцький національний університет ім. Остроградського відвідала делегація Оргкомітету Національного рейтингу «ТОП 200 кращих університетів України»
7-06-2012

На запрошення ректора Кременчуцького національного університету ім..Остроградського делегація Оргкомітету Національного академічного рейтингу «ТОП-200 кращих університетів України» відвідала Кременчук та прийняла участь в засіданні круглого столу - "Від школи до університету, від університету до підприємства."

Під час перебування в університеті ректор КрНУ Михайло Загірняк розповів гостям про історію та сьогодення університету, про здобутки вишу на шляху до впровадження міжнародних стандартів якості освіти. Під час відвідин низки прикладних технічних лабораторій представникам Оргкомітету були продемонстровані унікальні інноваційні розробки, які, отримавши визнання як в Україні, так і за кордоном, готуються до впровадження на виробництві.

Кременчуцький національний університет ім. Михайла Остроградського є справжньою візитівкою Придніпровського краю, унікальним брендом, який сприяє розвитку іміджу Кременчука як одного із провідних вітчизняних освітніх та наукових центрів як в Україні, та і далеко за її межами. Саме таку думку висловив заступник мера Кременчука Віктор Калашник під час візиту делегації Оркомітету Національного рейтингу до мерії міста.

У роботі круглого столу взяли участь заступник мера Віктор Калашник, голова Автозаводської районної ради та виконкому Володимир Коваленко, ректор Кременчуцького національного університету ім..Остроградського Михайло Загірняк, керівник Оргкомітету Національного академічного рейтингу Олеся Линовицька. Міську систему освіти та компанії роботодавців на круглому столі представляли начальник управління освіти Генадій Москалик, директор ліцею №4 Любов Михайлик, Олександр Редькін– директор з персоналу та соціальних питань ПАТ «Кредмаш» та Микола Якименко - директор з персоналу ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Кременчуцький національний університет ім. Остроградського відвідала делегація Оргкомітету Національного рейтингу «ТОП 200 кращих університетів України»


Олеся Линовицька високо оцінила зусилля керівництва та професорсько-викладацького складу КрНУ в їхніх устремліннях забезпечити європейську якість вищої освіти та зберегти позитивну динаміку розвитку провідного регіонального вишу Придніпровського краю.

Оголосивши про підсумкове 55 місце університету за результатами 6 рейтингу «ТОП-200 кращих університетів України» голова Оргкомітету підкреслила, що з огляду на динаміку розвитку, Кременчуцький національний університет є одним із тих університетів, що динамічно розвиваються в Україні. Серед чинників, що безпосередньо впливають на динаміку розвитку Олеся Линовицька назвала активну позицію керівництва університету, ефективну командну роботу професорсько-викладацького складу, сучасний менеджмент та стратегію, що забезпечують постійне зростання університету у щорічних рейтингових таблицях.

У своєму виступі голова оргкомітету зазначила 4 аспекти, за якими Кременчуцький національний університет імені Остроградського регулярно покращує свої показники у загальнонаціональному рейтингу кращих університетів України:

1. Якість освіти: з року в рік зростає кількість призових місць, які отримують студенти університету у олімпіадах та конкурсах технічних робіт;

2. Науково-дослідницький компонент: кожного року спостерігається зростання кількості захищених кандидатських та докторських робіт; КрНУ традиційно займає досить високі позиції серед інших університетів України у системах Webmetric та Scopus;

3. Інтернаціоналізація освіти: університет є одним із тих небагатьох українських вишів, який був прийнятий у достатню кількість міжнародних асоціацій університетів. Це свідчить про те, що університет має значне визнання у міжнародній освітній спільноті. У КрНУ діє декілька міжнародних програм, укладені партнерські угоди із 21 країною, діє програма міжнародного обміну. У поточному році відкрито навчальний центр спільно із компанією із Великої Британії.

4. Авторитет університету як освітнього осередку: незважаючи на кризовій стан у демографічній та освітній сферах, Кременчуцький національний університет ім. Остроградського продовжує користуватися достатньо високою популярністю серед майбутніх абітурієнтів.

Підсумовуючи огляд аспектів, що забезпечили позитивну динаміку рейтингових показників КрНУ ім..Остроградського, Олеся Линовицька висловила впевненість у тому, що завдяки набраному університетом темпу роботи, його активній, відкритій політиці, його накопиченому потенціалу, підтримці громадськості та роботодавців вже у найближчому майбутньому цей провідний регіональний університет Придніпров’я зможе скласти достойну конкуренцію університетам, що є лідерами Національного академічного рейтингу.


Фоторепортаж про Кременчук >>>>

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів