Заплановано провести міжнародну Вікіекспедицію « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Заплановано провести міжнародну Вікіекспедицію
10-05-2012

За ініціативи громадської організації «Вікімедіа Україна» 11 травня 2012 року буде проведено міжнародну Вікіекспедицію до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, на яку запрошені гості з Росії, Польщі та інших країн-сусідів України.



Початок Вікіекспедиції заплановано на 10-ту годину біля Економічної брами Києво-Печерської лаври.

Під час Вікіекспедиції проводитиметься збір матеріалів для поліпшення інформаційного наповнення й ілюстрування статей у всесвітній он-лайн-енциклопедії Вікіпедії, які стосуються об’єктів заповідника. Тому запрошуються усі, хто хоче долучитися до історії і культури України, дізнатися більше про одну із святинь України та має можливість взяти з собою фототехніку і зробити кілька фотографій для Вікіпедії.

Національний Києво-Печерський заповідник – найбільший музейний комплекс України, який діє на території Верхньої Києво-Печерської лаври. Києво-Печерська лавра є одним з п’яти об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні.

Вікіекспедиції – спеціальний формат зустрічей вікіпедистів, під час яких відбувається експедиція за визначеним маршрутом з метою збору матеріалів для наповнення інформацією під вільною ліцензією проектів Фонду Вікімедіа. Головний акцент під час Вікіекспедицій робиться на фотографування цікавих та важливих об’єктів місцевості, до якої ця експедиція проводиться.

Також учасники Вікіекспедиції зможуть зробити фотографії для участі у конкурсі «Вікі любить пам’ятки», який цього року вперше проводитиметься в Україні.

Довідка.


Громадська організація «Вікімедіа Україна» – українська некомерційна організація, яка займається популяризацією та розвитком проектів Фонду Вікімедіа та Вікіпедії, як найвідомішого з них. «Вікімедіа Україна» була заснована у 2009 році і з того часу має статус регіонального відділення Фонду Вікімедіа.

Києво-Печерська Лавра – одна з найбільших православних святинь України – була заснована у середині ХІ ст. У 1922 році на її базі було створено музейний комплекс, у 1990 році вона увійшла до списку пам’яток всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, а 1996 року було створено Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник. За інформацією прес-служби ГО «Вікімедіа Україна».



Додатково:


Сумський державний університет підписав меморандум про співпрацю з Wikipedia

Українська Вікипедія обігнала російську за якістю статей

Україна за індексом людського розвитку посіла 76 місце зі 187 країн світу

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів