У Європейської Асоціації Університетів (European Uneversity Association - EUA) новий президент « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
У Європейської Асоціації Університетів (European Uneversity Association - EUA) новий президент
29-03-2012

Професор Хелена Назаре (Helena Nazar), яка була ректором університету Авейро (University of Aveiro), Португалія, офіційно зайняла пост президента European Uneversity Association (EUA) під час щорічної конференції Європейської Асоціації Університетів, що проходила 22-23 березня в університеті Уорвіка (University of Warwick), Англія.

Професор Назаре, перша жінка-президент Європейської Асоціації Університетів, була обрана членами EUA в квітні 2011 року.

Заступаючи на посаду нового президента (в період 2012-2015 роки) вона змінила профессора Жан-Марка Раппа (Jean-Marc Rapp), котрий займав цей пост з 2009 по 2012 рік.

Професор Назаре відразу (23 березня) оголосила імена двох нових віце-президентів Європейскої Асоціації Університетів. Ними стали - професор Девід Друри (David Drewry), бувший віце-канцлер Університету Халл (University of Hull), та професор Лауріц Холм-Нільсен (Lauritz Holm-Nielsen) ректор Університету Орхус (Aarhus University), Данія.


Детальнше від euroosvita.net:
за матеріалами informio.ru

Потрібно відмітити, це не перший керівний пост Професора Назаре.

З 1978 по 1988 Марія Хелена була Президентом різних відомчих науково-педагогічних комісій, потім Головою Департаменту, а в 1990р. стала Віце-президентом Наукової комісії Універсітету Авейро (Португалія), де в 1991р. зайняла пост Віце-президента самого університету, пропрацювавши в цій посаді до 1998р.

Далі вона була обрана на посаду Ректора Університету в 2002р. та пропрцювала в ній до 2010р. В березні 2009р. Професор Назаре була обрана членом Правління EUA. В 2012 році обрана Президентом Європейскої Асоціації Університетів (EUA).

Європейска Асоціація Університетів (EUA) є головним представником вищої освітянської спільноти у Європі, безпосередньо, університетського сектору в Болонському процесі. Асоціація репрезентує погляди університетів та консультує Європейску комісію з питань різноманітних дослідницьких стратегій, тісно співпрацюючи приблизно з 850 членами у 47 країнах світу. Дякуючи своєму досвіду та унікальним знанням в данних напрямках, EUA відіграє важливу роль у формуванні та развитку нових тенденцій в сфері європейської вищої освіти та дослідницькій діяльності.

Перший віизит професора Назаре до Росії у якості Президента EUA, відбувся в рамках Міжнародного семінару «Відкритий діалог про Університети 21-го століття». В семінарі взяли участь провідні міжнародні експерти в галузі освіти з ЮНЕСКО, Асоціації Європейських Університетів, США, Південній Кореї, а також представники різних університетів Москви.

Програма семінару включала 2 сесії

Сесія 1. Університет в сучасному світі: Бачення, практика, перспективи.

Сесія 2. Європейська Асоціація Університетів та російскі ВНЗ. В рамках другої сесії відбулась дискусія «Чим EUA може бути корисна російським ВНЗ?», де було обговорено такі теми:

· Росія в Болонському процесі: проблеми та перспективи

· Автономія ВНЗ Європи та Росії

· Особливості контроля якості

· Світові рейтинги ВНЗ та їх роль




Додатково:

European Uneversity Association запускает интерактивный инструмент для предоставления полных данных об университетской автономии в Европе

Філіп А.Шарп, молекулярний біолог та Нобелівський лауреат обраний президентом Американської Асоціації сприяння развитку науки (AAAS)

Конференція IREG-6 «Академічні рейтинги та поліпшення якості вищої освіти- уроки Азії та інших регіонів»

Аудит - модна «фішка» для престижу чи надійний інструмент для удосконалення міжнародної системи вищої освіти?

"Європейський досвід для створення ефективної системи контролю та оцінки якості вищої освіти в Україні". Аналітична записка (Національний інститут стратегічних досліджень при Президентові України)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів