В НТУУ «КПІ» відкрито доступ до освітніх ресурсів МДТУ ім. М.Е.Баумана « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
В НТУУ «КПІ» відкрито доступ до освітніх ресурсів МДТУ ім. М.Е.Баумана
18-03-2012

14 березня 2012 року в навчальній лабораторії комп’ютерних технологій Фізико-технічного інституту НТУУ «КПІ» урочисто відкрито «Точку дистанційного доступу до освітніх ресурсів Московського державного технічного університету ім. М.Е.Баумана».

Створення мережі точок дистанційного доступу до освітніх ресурсів – це спільний проект МДТУ ім. М.Е.Баумана та Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав – учасниць СНД. Його завданням є організація системи підвищення кваліфікації та перепідготовки фахівців технічних спеціальностей в країнах Співдружності.

«Цей проект надає нашим студентам і випускникам можливість знайомитися з величезним масивом навчально-методичних і наукових ресурсів найвідомішого російського технічного університету – Московського державного технічного університету ім. М.Е.Баумана, – наголосив, відкриваючи церемонію, ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський. – Використання такої інформації є надзвичайно важливою складовою у справі підвищення кваліфікації фахівців. Я хочу висловити слова вдячності за таку можливість президентові МДТУ ім. Баумана Ігорю Борисовичу Федорову, його ректорові Анатолію Олександровичу Александрову і, звичайно ж, присутнім сьогодні в цій лабораторії ініціатором реалізації проекту».

Нині доступ надано до 56 навчальних програм МДТУ ім. М.Е.Баумана. Це сімдесятидвохгодинні курси підвищення кваліфікації інженерів за чотирма напрямами: інформаційні технології, геоінформаційні технології, біомедичні технології та управління IT-проектами.

Але це лише перший крок: організатори планують перелік напрямів і курсів розширювати. Понад те, за словами директора Департаменту Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав – учасниць СНД Олени Полушкіної, нині готується до реалізації ще один проект – організації доступу до фондів Російської державної бібліотеки.

«Точка дистанційного доступу, що відкривається в НТУУ «КПІ», – друга з тих, що працюватимуть в університетах держав - учасниць СНД, – розповів Секретар Громадської ради базової організації СНД з вищої технічної освіти Сергій Гайманов. – Першу відкрито на базі Єреванського державного університету в Арменії. Цього року планується відкрити такі ж «точки нових знань» в Азербайджані, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Молдові, Таджикистані та Узбекистані».

У рамках проекту вже проведені майстер-класи з викладачами НТУУ «КПІ». На них представлені розроблені в МДТУ ім. М.Е.Баумана навчально-методичні комплекси, навчальні посібники і програмні засоби. Усі ці матеріали дозволяють забезпечувати високоякісну професійну перепідготовку і підвищення кваліфікації спеціалістів підприємств і організацій держав - учасниць СНД.


Додатково:

Відкрито тестовий доступ до світової колекції електронних книжок World eBook Library

Робочою групою в.о.ректора НТУ «КПІ» Михайла Згуровського презентовано новий законопроект про вищу освіту

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів