10 лютого в НТУУ «КПІ» відбувся семінар, присвячений початку реалізації в Україні нової програми Українського науково-технологічного центру «Ініціатива «Наука для бізнесу» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
10 лютого в НТУУ «КПІ» відбувся семінар, присвячений початку реалізації в Україні нової програми Українського науково-технологічного центру «Ініціатива «Наука для бізнесу»
11-02-2012

10 лютого в НТУУ «КПІ» відбувся круглий стіл, присвячений початку реалізації в Україні нової програми Українського науково-технологічного центру (УНТЦ) «Ініціатива «Наука для бізнесу», що фінансуватиметься програмою «Глобальні ініціативи з нерозповсюдження зброї масового знищення» Міністерства енергетики США.

У засіданні взяли участь ректор НТУУ «КПІ» Михайло Згуровський, Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Френсіс Теффт, директор УНТЦ Майкл Ейнік, заступник директора УНТЦ Віктор Корсунь, заступник голови Державного комітету Україні з питань науки, інновацій та інформатизації Борис Гриньов, директор Центру інтелектуальної власності і передачі технологій НАН України Юрій Капіца.

Віктор Корсунь розповів присутнім про діяльність УНТЦ. Одним з її напрямків є надання сприяння науковцям у впровадженні в життя їх винаходів та розробок. Тож метою презентованої програми є забезпечення допомоги стратегічному розвитку українських університетів та підприємств шляхом створення можливостей для тіснішої та продуктивнішої співпраці науки та промисловості.

Бюджет програми «Ініціатива для бізнесу» становить 500 тисяч доларів США на рік.

Наукові заклади і промислові підприємства можуть долучитися до неї за умови участі у спільному фінансуванні. Певна річ, що участь у проекті найбільше можливостей створює для розробників сучасних наукомістких технологій, реалізація яких потребує серйозних фінансових вкладень. У свою чергу, трансфер чи, радше, відпрацьовані механізми комерціалізації наукової діяльності та нових технологій здатні значною мірою стимулювати економічну та високотехнологічну сфери України.

Програма серед інших заходів передбачає й запровадження в технічних університетах і організаціях посади головного спеціаліста з комерціалізації технологій, на якого покладатимуться обов’язки налагодження співпраці з промисловістю та бізнесом і залучення інвестицій.

Враховуючи потужний потенціал українських науковців, можна сподіватися, що успішна реалізація цього проекту сприятиме значному пришвидшенню виведення вітчизняних розробок та технологій на світовий ринок.


Додатково:

Какие вузы в Киеве дают зарубежный диплом

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів