Для молоді створять «Силіконову долину» « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Для молоді створять «Силіконову долину»
6-02-2012

ІНФОРМАТИЗАЦІЯ. Блогери радили Прем’єр-міністру, як збільшити доходи від ІТ-індустрії.


Уряд готовий підтримувати розвиток сфери ІТ-технологій. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з блогерами, яке відбулося в рамках зустрічей «Лабораторії відкритих комунікацій».

Уряд зробив помітні кроки для підтримки розвитку сфери високих технологій, адже цей напрямок значною мірою визначає темпи розвитку як економіки, так і країни загалом. Найближчим часом буде ухвалено новий закон, який кардинально змінить ставлення до сфери ІТ-технологій, запевнив учасників зустрічі Прем’єр. Окрім цього, буде внесено зміни до податкового законодавства, які стимулюватимуть ІТ-бізнес, виведуть його на новий рівень розвитку. Це сприятиме поліпшенню економічних показників, зростанню рівня ВВП. Серед інших інструментів Микола Азаров назвав пільгове оподаткування, навіть відмову від стягнення податків для тих високотехнологічних розробок, які потребуватимуть особливої державної підтримки.

Торік уряд ужив заходів, які стали реальним підгрунтям для поліпшення роботи ІТ-сектору, зазначив один з учасників зустрічі Денис Довгополий, відомий в Україні розробник бізнес-інкубатора «growth up» та проекту «startup crush test». Однак ще чимало чинників гальмують якісну роботу в цьому напрямку, зокрема залишаються старі проблеми адміністрування та бюрократизму.

Крім того, існує нагальна потреба модернізації валютної політики, яка не дає змоги сфері ІТ-технологій розвиватися на повну силу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Сприяти розвитку сфери «високотехнологічної» освіти закликала посол «Силіконової долини» в Україні Іветта Делікатна, адже майбутнє ІТ-сфери — за молодими людьми, які повинні отримати якісні сучасні знання. Зокрема необхідно вдосконалити рівень володіння іноземними мовами, а для цього слід переглянути програми, за якими здобувають освіту молоді люди, та надати можливість освоювати їх із професійними викладачами. Також варто приділити більше уваги розвитку комунікативно-інноваційних технологій. Для цього Іветта Делікатна запропонувала створити національні проекти, реалізація яких дасть поштовх молоді.

Микола Азаров запевнив, що на державному рівні провідні заклади, які готують фахівців для цієї галузі, матимуть достатню підтримку. Політехнічні виші Києва, Львова, Харкова буде посилено: як кількісно щодо набору студентів та роботи професорсько-викладацького складу, так і якісно — створенням нових навчальних програм. Розглядають і можливість запрошення викладачів із-за кордону, уряд готовий оплатити роботу таких висококваліфікованих фахівців.

Проробляється й можливість створення великої наукової бази, яка за допомоги держави з часом має перетворитися на українську «Силіконову долину», стати глобальним центром розвитку галузі. Учасники зустрічі запевнили Миколу Азарова, що рівень української ІТ-індустрії такий, що невдовзі на ринок вийдуть вітчизняні продукти і проекти, які стануть сюрпризом для світових грандів цієї індустрії.

Прем’єр закликав учасників зустрічі тримати зворотний зв’язок, повідомляти про всі факти втручання у роботу правоохоронців, зокрема податкової служби. Він також попросив зібрати всі пропозиції, які існують у блогер-середовищі, щоб уряд міг створити формалізовані нормативно-правові документи, які б кардинально сприяли поліпшенню роботи ІТ-сфери та були максимально адаптовані до реальних потреб галузі.



Додатково:

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив створити оперативну групу з доопрацювання закону про вищу освіту, головою якої призначив в. о. ректора НТУ «КПІ» Михайла Згуровського

Лучшие образовательные Интернет-ресурсы со свободным доступом

Какие вузы в Киеве дают зарубежный диплом

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів