Юні науковці у США розіграли півмільйонну нагороду « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Юні науковці у США розіграли півмільйонну нагороду
31-12-2011

Останніми роками освітян непокоїть відсутність зацікавлення школярів точними науками.



В країні розгорнуто кампанію підвищення знань з математики, фізики та інших наукових предметів. Уже 13 років фонд Сіменса проводить у Вашингтоні конкурс юних науковців. Переможців очікує півмільйонна нагорода у вигляді оплати за майбутню вищу освіту.

Ендрю Сюй ще навчається у школі, однак його дослідженнями вже цікавляться серйозні науковці. Розроблені ним математичні рівняння дозволяють підвищити продуктивність роботи соціальних мереж.



«Беручи до уваги, що ці мережі постійно розвиваються, покращення їх ефективності може означати економію витрат», – каже Ендрю.

Ендрю і ще 19 учнів – фіналісти конкурсу з математики, науки та технологій, що кожного року проводить у Вашингтоні фонд Сіменса.

Серед фіналістів також Джон Солдер. Він розробив методику використання світла у лікуванні людей з черепно-мозковими травмами та іншими хворобами:

«Волокнисто-оптичний дріт приєднується до префронтальної кори головного мозку, де виникають хвороби Паркінсона та Альцгеймера. Ця технологія дозволяє стимулювати нейрони зсередини і відновити уражені функції мозку».

Утім перемога у командних змаганнях дісталася Кейсі Кейн і Цзиюаню Лю. Приз у розмірі сто тисяч доларів вони отримали за біоінженерний проект. Вони придумали використати недорогий датчик і популярну ігрову приставку «X Box 360» для поліпшення ходи і рухів у людей з ампутованими кінцівками.

«Ми сподіваємося, що цією доступною і портативною системою скористаються люди у віддалених районах, які не мають поруч обладнаних сучасною апаратурою медичних центрів», – пояснює Кейсі Кейн.

Джулія Кролі-Феранґа та її команда зайняли третє місце за дослідження галактик. Дівчина сподівається, що її перемога спонукає молодь займатися наукою:

«Я працюю з третьокласниками після уроків над науковими проектами і дуже хочу, щоб вони зацікавилися наукою у старших класах. Я вважаю, науку треба прививати дітям у ранньому віці».

А перше місце в індивідуальних змаганнях отримала Анджела Чжан за її дослідження ракових клітин. Як кажуть організатори, представлені на конкурсі проекти були надзвичайно цікавими, і це надає оптимізму щодо майбутнього Америки у галузі науки і техніки.

Додатково:


Рік освіти-2011: про що змовчав Табачник

Німеччина запроваджує "блакитну карту" для іноземних працівників

Табачник не має двох бажань: бути афроамериканцем і членом НАНУ

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів