Новий рейтинг бізнес-шкіл QS Global 200 Business Schools « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Новий рейтинг бізнес-шкіл QS Global 200 Business Schools
21-12-2011

Цього року QS Global 200 Business Schools Report включає 82 школи в Північній Америці, 67 шкіл у Європі, 36 шкіл в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, 10 шкіл у Латинській Америці та 5 шкіл в Африці та на Близькому Сході.




Метою QS Global 200 Business Schools є оцінювання показників працевлаштування студентів МВА після закінчення навчання. Рейтинг складений компанією Quacquarelli Symonds (QS).

Система оцінок QS, на відміну від традиційного рейтингу бізнес-шкіл, відображає показник працевлаштування випускника програми МВА.

При цьому рейтинг QS Global 200 Business Schools вимірює тільки один показник - працевлаштування за результатами навчання на програмі МВА за регіоном та спеціалізацією. Укладачі рейтингу вважають, що акцентування уваги виключно на думці працедавців забезпечує надійні відомості про те, які бізнес-школи випускають фахівців, яких охоче беруть на роботу. Дані рейтингу отримано на основі голосів роботодавців про те, випускників яких бізнес-шкіл вони вважають за краще брати на роботу.

Роботодавці, які винаймають тільки громадян своєї країни, не включені в дослідження. При цьому QS визнає, що багато відмінних бізнес-шкіл, що обслуговують переважно місцеві ринки праці, можуть і не потрапити до рейтингу.

Рейтинг також обмежується тільки бізнес-школами, що пропонують програми full-time MBA. «Ми включаємо тільки ті бізнес-школи, що пропонують стаціонарні програми МВА з повним днем навчання, а такі відомі бізнес-школи, як ESCP Europe або HEC Lausanne, що пропонують тільки Executive МВА або МВА з неповним днем навчання, виключаються», - зазначають укладачі рейтингу.

Для підготовки дослідження, QS зосереджується на досвідчених HR менеджерах і керівниках середньої ланки в організаціях, що активно набирають випускників MBA. Респондентам з кожної компанії ставлять низку питань про набір випускників MBA протягом попереднього та наступного років.

У QS відзначають, що роботодавці та HR-менеджери всього світу знаходяться в найкращому положенні для того, щоб визначати цінність випускників бізнес-школи, і є найбільш об'єктивними щодо того, які бізнес-школи найкращі.

«Якщо відділ кадрів обирає бізнес-школу для набору випускників МВА, рішення часто буде результатом інтенсивних досліджень: оцінювання викладацького складу, інфраструктури, актуальності курсу відповідно до потреб компанії», - зазначають укладачі рейтингу.

Аналогічно, коли менеджери з персоналу вибирають, випускників яких бізнес-шкіл винаймати, вони керуються широким діапазоном джерел інформації. Вони оцінюють якість та ефективність послуг шкіл з працевлаштування, репутацію школи.

Опитування для QS Global 200 Business Schools Report проводилося в період з березня по липень 2011 року і є одним з найбільших досліджень, що провела QS з точки зору географічного охоплення та рівня деталізації.

12100 представників роботодавців, які беруть участь в дослідженні 2011 року, були відібрані з 2140 компаній, що активно набирають випускників МВА.

Дослідження не ставить за мету скласти загальний рейтинг світових бізнес-шкіл. У таблицях перераховані школи за кластерами, з розбивкою за регіонами і спеціалізаціями. Відносне положення шкіл відображається в залежності від показників роботодавця в цьому році та рейтингу в межах регіону або спеціалізації.

Повний рейтинг доступний на сайті компанії QS www.topmba.com.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів