Міністерство освіти намагається врятувати систему електронного вступу « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Міністерство освіти намагається врятувати систему електронного вступу
22-06-2011

За два тижні до початку вступної кампанії, лише 10% вищих навчальних закладів виконали технічні вимоги, що дозволяють вносити дані про вступників в режимі on-line.


Метою експерименту "Електронний вступ 2011", що має бути проведений під час вступної кампанії, є удосконалення процедури подання абітурієнтами заяв про вступ на денну форму навчання в електронному вигляді.

Учасниками системи електронного вступу, що має розпочатися одночасно із стартом вступної кампанії, є всі вищі навчальні заклади ІII-ІV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування.

Електронна реєстрація заяви має здійснюватися шляхом заповнення вступником в режимі on-line електронної форми за допомогою програмного інтерфейсу, після чого електронні заяви мають бути зареєстровані уповноваженими особами приймальних комісій відповідних вищих навчальних закладів.

У відповідності до наказу МОНмолодьспорт, яким запроваджено проведення експерименту у 2011 році, робота уповноважених осіб приймальних комісій вищих навчальних закладів із внесення даних про вступника до Єдиної державної електронної бази з питань освіти здійснюється в режимі он-лайн за технологією MPLS.

На даний час єдиним оператором, що має технічні можливості для забезпечення подібного сервісу всім навчальним закладам є ВАТ "Укртелеком", що шляхом укладання відповідних угод з ВНЗ організовує підключення до віртуальної мережі.

У листі Міністерства освіти і науки, що надісланий на адреси керівників ВНЗ за підписом міністра освіти зазначається, що станом на 16 червня лише 10 % вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації здійснили необхідні дії щодо роботи з заявами вступників в режимі on-line.

Також у листі міністерства наголошується на негайному підключенні до сервісу, що має забезпечити внесення даних про вступника до Єдиної державної електронної бази освіти, про що керівники вищих навчальних закладів мають повідомити міністерство до 22 червня.

Чи зможе впроваджений експеримент охватити 100 % вузів до початку липня країни стане відомо найближчим часом.

Нагадаємо, вступна кампанія до вищих навчальних закладів розпочнеться 1 липня.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів