Студенти обиратимуть не лише гуманітарні, а й професійні дисципліни « Накази МОН « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Накази МОН
Студенти обиратимуть не лише гуманітарні, а й професійні дисципліни
19-02-2010

З наступного навчального року студенти матимуть право вибирати 25 % дисциплін від обсягу професійної та практичної підготовки.

Тепер нормативні дисципліни, затверджені МОН, становитимуть 50%. Ще 25% як обов'язкові встановлює ВНЗ. Інші 25% вибирає студент зі списку, який також пропонує навчальний заклад.

Міністр Вакарчук підписав відповідний наказ про структуру освітньо-професійних програм та навчальних планів підготовки бакалаврів.

Цим наказом Іван Вакарчук виконує обіцянки, які він задекларував два роки тому під час приходу на посаду: "Це справді повага до автономії ВНЗ і права вибору студента. Відтепер і керівництво, і вчені ради навчальних закладів, і особисто студенти відповідальні за якісну підготовку фахівця. Таким чином, ми продовжуємо реформи у напрямку "вільної траєкторії", тепер уже на етапі вивчення фундаментальних дисциплін та професійно-практичної підготовки студентів".

Положення наказу вводяться у дію з 2010/2011 навчального року.

Наказом також запроваджується державний іспит з української мови за професійним спрямуванням та державний іспит з однієї або декількох базових дисциплін, або випускна кваліфікаційна робота бакалавра, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання для окремих галузей освіти.

У липні минулого року Іван Вакарчук підписав наказ, в якому вказувалося, що українська мова, історія України, історія української культури, іноземна мова та філософія - обов'язкові, решта дисциплін з гуманітарного циклу - на вибір. Нагадаємо, для фізико-математичних, природничих та технічних напрямів передбачено 10% гуманітарної підготовки від загального обсягу навчального часу, а для гуманітарних і соціально-економічних напрямів - відповідно 15% навчального часу.


Детальніше:
nakaz_mon_101.doc (56.5 Кбайт)

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів