МОН виступає за рейтингування вищих навчальних закладів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
МОН виступає за рейтингування вищих навчальних закладів
3-03-2011

1 березня під головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми (на фото) відбулася зустріч з представниками проекту "Компас", у рамках якого формується загальнонаціональний рейтинг вищих навчальних закладів України на основі оцінок випускників та роботодавців.


На зустрічі також були присутні керівники структурних підрозділів Міністерства та представники Конфедерації роботодавців.

Метою рейтингування вищих навчальних закладів є відображення оцінки якості освіти у тому чи іншому навчальному закладі, що формується безпосередньо з урахуванням думки роботодавців та випускників.

Враховуючи світові підходи, Міністерство освіти й науки, молоді та спорту України (МОН) ініціює розвиток традицій рейтингування. Вищі навчальні заклади повинні відповідати вимогам роботодавців, бути конкурентоспроможними та гарантувати якісну освіту своїм студентам, вважають у МОН.



"Дуже важливо створювати рейтинги не заради рейтингу, а створювати рейтингову національну систему, яка б найбільше враховувала якісні та кількісні показники розвитку вищої освіти в Україні", - зазначив Євген Суліма.

Підсумком зустрічі стало створення спільної робочої групи з фахівцями проекту "Компас", що напрацьовуватиме основні критерії оцінки якості вищих навчальних закладів.

Серед першочергових таких критеріїв: якість освіти, наявність та рівень розвитку наукової складової освіти, враховуватиметься також думка студентів з приводу соціальної атмосфери, яка панує під час навчання.

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів