Головне про магістратуру в Німеччині « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Головне про магістратуру в Німеччині
18-02-2011

У вас вже є український диплом бакалавра або спеціаліста, і ви хочете вступити до магістратури в Німеччині? Головне - вчасно і правильно підготувати документи.


Для вступу до магістратури в Німеччині необхідно підготувати цілий пакет документів.

І зробити це треба не пізніше червня-липня за рік до подання заяви на допуск до навчання (Antrag auf Zulassung).

Перше, що ви повинні зробити, це визначитися з місцем навчання та отримати сертифікати про знання німецької або англійської мов. Повний список магістерських програм ви можете знайти на німецькомовному сайті Німецької служби академічних обмінів DAAD.

Основні вимоги до вступу на магістерські програми в Німеччині

Головною умовою для вступу в німецьку магістратуру є наявність диплома бакалавра або спеціаліста (erster qualifizierender Hochschulabschluss). Чим вище ваш середній бал, тим більше у вас шансів потрапити до престижного вузу. Ще одна не менш важлива вимога – достатні знання німецької або англійської мов.

Список документів, необхідних для вступу до магістратури в Німеччині, включає:

перекладені та завірені копії диплома про вищу освіту та шкільного атестата;

сертифікати, що підтверджують знання німецької або англійської мов (тести DaF, TOEFL та інші);
резюме;

заява про допуск до навчання для іноземних студентів (Antrag auf Zulassung zum Studium für ausländische Studienbewerber), яку можна заповнити на сайті обраного університету;

мотиваційний лист.

І це лише мінімальний набір документів. У кожного окремого навчального закладк можуть бути додаткові вимоги до вступників. Інформацію необхідно уточнювати на сайті університету.

Необхідно мати на увазі, що в система освіти в Німеччині крім послідовної магістратури (konsekutives Mastertudium) має ще два типи: "непослідовна" магістратура (nicht-konsekutives Masterstudium) і магістратура "для підвищення кваліфікації" (weiterbildendes Masterstudium).

Щоб вступити до магістратури для підвищення кваліфікації, вам необхідно надати завірені у нотаріуса довідки з місця роботи, а також сертифікати про проходження стажувань та практик за фахом.

Де і як завірити копії документів

У багатьох випадках буде достатнім скористатися послугами бюро перекладів і завірити документи у нотаріуса в Україні. Однак деякі університети вимагають, щоб документи були завірені в Німеччині. У такому випадку слід звернутися до перекладача при посольстві або знайти фахівця в Інтернеті.

Деякі ВНЗ вимагають, щоб на документах стояв апостиль - спеціальний штамп, що легалізує дію документа за кордоном.

Тут можливі кілька варіантів. По-перше, апостиль можна поставити на оригінали диплома та атестата. По-друге, цей штамп можна поставити на копіях документів, засвідчених нотаріусом, і тільки після цього ви можете віддавати свої документи в бюро перекладів. Варіант номер три: спочатку зробити переклад, а потім поставити апостиль.

У разі якщо ви ще не здавали тест на знання мови, не забудьте замовити кілька примірників сертифікату, тоді вам не доведеться завіряти копії.

Зібравши всі необхідні документи, поцікавтеся, як і куди їх відправити. Одні вузи приймають заявку тільки через організацію uni-assist, інші просять надсилати їм документи по звичайній пошті. Правда, все частіше університети пропонують заповнити заявку використовуючи Інтернет.

Детальну інформацію про вступ до магістратури ви знайдете на сайті обраного вами університету в спеціальній рубриці, яка найчастіше носить назву "Bewerbung und Einschreibung".

Про вимоги до диплому, необхідний рівень знань та типи магістратури у Німеччині читайте в статті Вступ до магістратури в Німеччині: вимоги до диплому та рівня знань.

Автор: Тетяна Гоголкіна


Додатково:

Залишитися на роботу в Німеччині можна, тільки треба знати як

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів