Крізь тернії до закордонного навчання « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Крізь тернії до закордонного навчання
5-01-2011

За останні кілька років для українських студентів почало відкриватись все більше можливостей не лише в Європі, а й на інших континентах. Нове покоління знає – за кордон можна виїжджати не мігрантами без прав та обов’язків, а просто отримуючи закордонні дипломи. Тим більше, що навіть в Україні вони часто цінуються більше за вітчизняні.


Однією з головних мрій кожного цілеспрямованого студента є навчання в Британії або Америці. Щоправда, виливається воно в копієчку і часто вступні іспити бувають надто важкими навіть для вчорашніх студентів найпрестижніших ВНЗ України. Хоча у більшості країн оцінюється не стільки атестат, як знання мови, котрою ведеться освіта.

У Франції, наприклад, освіта для закордонних студентів безкоштовна, але необхідна довідка, згідно з котрою студент отримуватиме від своїх батьків приблизно 700 євро на місяць. Задля того, щоб отримати повну вищу освіту, потрібно закінчити хоча б перший курс українського університету за тим напрямом, на котрий подаються документи до французького ВНЗ. Для ступу у французьку магістратуру потребується український диплом бакалавра, але тут вже звертають увагу на зароблені студентом бали впродовж усіх чотирьох років. Окрім того, найголовнішим як для повної вищої освіти, так і для отримання ступеня бакалавра є диплом про знання французької мови DALF, що свідчить про знання мови на рівні рідної.

Саме тому як для вивчення мови, адаптації в умовах, а іноді й для прямого зарахування у коледж чи ВНЗ існують програми так званих літніх шкіл. Як правило, літня школа створюється на базі певного університету і приймає закордонних студентів чи школярів протягом 3-4 тижнів. За цей час учні мають можливість вивчити мову країни, її традиції та отримують необхідний базис для вступу. Разом з тим, програма включає в себе і культурне дозвілля.

До речі, літня школа стала популярним заходом не лише у Франції – престижною вважається літня школа Oxford у Британії. Щоправда, тут лише обов’язковим тестом з англійської мови TOEFL не обійтись – іспити у британські ВНЗ вважаються одними з найважчих у світі. Тому студенти часто обирають International University, особливість котрого полягає у тому, що при достатньому рівні знання мови, вступні іспити можуть скасовуватись. До того ж, капуси університету розкидані по всій Європі – Лондон, Мадрид, Париж, Хайдельберг (Німеччина). А один з кампусів знаходиться у Сполучених Штатах Америки, у мальовничому штаті Флорида.

Також популярною стає бізнес-освіта в Англії. Вона відрізняється від інших програм своєю оперативністю – сертифікат про проходження курсу тут можна отримати за 12 тижнів, так званий “вищий сертифікат” – за 24, а диплом – за 36 тижнів. У рамках програми розроблено і спеціалізовані курси англійської мови – менеджмент, фінанси, бізнес, маркетинг та навіть IT.

Але, звичайно, найбажанішою метою залишається навчання у США – окрім дійсно високого рівня знань, це ще і можливість підкорити собі американську мрію. Щоправда, найнижча ціна за рік навчання в американському ВНЗ – 15000 доларів, а заявки іноземних студентів на безкоштовну освіту розглядаються лише у виключних випадках.

І тим часом, як українське Міністерство освіти не створює власних організацій, що допомагали б студентам у пошуку, виборі і влаштуванні в іноземні ВНЗ, в Україні успішно працюють приватні компанії, що допомагають на шляху у Європу, Канаду, Америку чи навіть Австралію.

- Я працюю менеджером з освітніх програм вже 5 років, і знаю, що вкладати гроші в освіту — це найкращий внесок у своє майбутнє, - розповідає Катерина Власюк, менеджер компанії STUDY.UA. – Тільки подумайте: європейський, англійський чи американський диплом, досвід проживання та стажування за кордоном, та вільне володінням іноземної мови — ТОПові посади в міжнародних компаніях точно відкриті для Вас. І саме головне — завжди є можливість отримати якісну освіту. Тож звертайтесь до компанії, де вас завжди допоможуть не лише зібрати і відправити небхідні документи, а навіть вивчити мову.

Тож мрія завжди може стати реальністю. Головне – докласти максимальних зусиль.


Додатково:

Українські студенти віддають перевагу закордонним навчальним закладам

Більшість українських випускників вважає, що у здобутті кар’єри потрібні впливові родичі

Все більше українців відправляють дітей у західні школи

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів