Диктант національної єдності з української без помилок написали тільки троє « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Диктант національної єдності з української без помилок написали тільки троє
8-12-2010

Диктант без жодної помилки написали лише троє учасників із понад 11 тисяч, а лише однієї помилки припустилися 177 учасників.


Радіодиктант національної єдності без жодної помилки написали лише троє учасників із понад 11 тисяч – священик, коректор та учений біолог.

Диктант з української мови транслювали 9 листопада - в день української писемності та мови. А в п'ятницю, 3 грудня, Національне радіо назвало переможців.

Священик Олександр Овчінніков із Білоцерківського району Київської області став одним із трьох переможців. Отець Олександр не допустився у тексті жодної помилки. "Я перейшов на українську мову всього 10 років тому. А мені вже далеко за 50", - розповів священик.

Також бездоганно написали радіодиктант коректор за фахом Ольга Голобородько з Києва та учений біолог Олена Андрущенко, яка долучила до написання диктанту майже всю свою родину - бабусю, сина та доньку.

Найстарішим учасником всеукраїнського диктанту національної єдності виявився 92-річний Іван Шматько із Мелітополя. А найактивнішими виявилися слухачі Києва та Львівської області. За словами Лариси Тарасової, всеукраїнський диктант - у першу чергу патріотична акція.

Найтиповішими помилками стали пунктуаційні знаки, а також більшість учасників не вжили лапки, у виразі "полонені" верблюди. Слово "полонені" вживалось у переносному значенні.

А загалом, організатори говорять про високий рівень знання української мови усіма, хто писав диктант. Участь в акції взяли понад 11 тисяч осіб з України та з-за кордону.

Переможці конкурсу, які допустились не більше однієї помилки, отримали призи від Національного радіо - радіоприймачі, аудіодиски з записами голосів класиків української літератури, аудіо-версію "Кобзаря" Тараса Шевченка, словники та книжки відомих українських мовознавців. Усі призи розішлють поштою.

Найграмотніші учасники отримали грошові призи від Ліги українських меценатів. А родина Андрущенків отримала ще й спеціальний приз від видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", які особисто їм подарував директор видавництва Іван Малкович.

Диктант усією Україною писали вже вдесяте. Такі акції також популярні у Польщі, Франції, Китаї.

Нагадаємо, диктант з української мови писав також міністр освіти Дмитро Табачник. Він припустився однієї помилки, написавши "до речі" разом.



Додатково:

Табачник скасував державний іспит з української мови для бакалаврів

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів