Студенти ЛНУ до 2015 року зможуть учитися в європейських вузах за гроші ЄС « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Студенти ЛНУ до 2015 року зможуть учитися в європейських вузах за гроші ЄС
23-01-2012

Луганські магістранти й аспіранти зможуть учитися в європейських вузах за гроші Євросоюзу. Це стало можливим завдяки тому, що Луганський національний університет імені Тараса Шевченка став грантером проекту «Erasmus Mundus».

Грант виділений строком до жовтня 2015 року і призначений на оплату дорожніх витрат, а також витрати, пов'язані з навчанням і мешканням студентів, аспірантів, магістрантів ЛНУ у вузах Литви, Австрії, Угорщини, Італії, Латвії, Іспанії, Великобританії.

Подібні гранти отримали окрім ЛНУ ще 16 вузів різних європейських і пострадянських країн.

Координацію проекту здійснює європейське Агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури ( EACEA ). Проект «Erasmus Mundus» був підписаний 06.10.2011 р. і передбачає студентську мобільність, організовану в три групи. Перша група зможе починати здійснювати поїздки у вересні-листопаді 2012 р.

Перед подачею документів на участь у конкурсі для отримання гранту, студент повинен ознайомитися з інформацією про проект (http://emp-aim.mruni.eu ) і заповнити аплікаційну форму в режимі он-лайн. Необхідно буде вказати інформацію про вуз, свою країну, тип мобільності; резюме; план роботи впродовж всього терміну мобільності; виписку з академічної відомості; документ, підтверджуючий знання мови; мотиваційні та рекомендаційні листи. Допомогу молодим дослідникам в оформленні пакету заявки надаватиме відділ міжнародних відносин ЛНУ. Рішення про оплату поїздки і навчання закордоном ухвалює європейська сторона, фінансування під конкретного стипендіата отримує вуз, що приймає в Європі.

«ЛНУ в рамках проекту « Erasmus Mundus » отримав реальний шанс підвищити рівень міжнародної мобільності магістрантів та аспірантів, не витрачаючи при цьому власні кошти, розвинути наукові і культурні зв'язки з університетами Центральної Європи (брати участь в дослідженнях, конференціях, розробках сумісних програм), а також укріпити свій імідж на європейському просторі», - підкреслив президент ЛНУ Віталій Курило.

На сьогодні вуз провів попередні переговори з низкою європейських університетів, а саме: Університетом Міколоса Ромеріса (Литва), Університетом ім. Іоганна Кеплера (м. Лінц, Австрія), Університетом Печ (Угорщина), Університетом Солено (Італія), Вищою школою бізнесу Turiba (Латвія), Університетом Аліканте (Іспанія), Університетом Гламорган (Великобританія).

Європейські партнери ЛНУ відзначили, що приємно здивовані різнобічністю академічних програм, кількістю кваліфікованих викладачів, а також великою кількістю іноземних студентів, яких приймає університет, підкреслив Віталій Курило.

Головними критеріями відбору учасників стануть науковий потенціал їх робіт, а також знання мови. У вузі існує низка мовних центрів, де можна освоїти всі необхідні для участі в проекті іноземні мови. Зокрема, це ті, що фінансуються посольствами різних країн: Гете-центр, Навчальний комплекс «Лінгва» та ін.


Додатково:

Студенти Харківського авіаційного інституту будуть паралельно одержувати другу спеціальність у Німеччині

Чернівецький університет виграв грант ЄC на 1,5 млн. євро

Какие вузы в Киеве дают зарубежный диплом

Недержавний університет в Україні: п’яте колесо до воза?

Рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації Топ-200 Україна у 2011 році

Форум ЮНЕСКО "Рейтинг и оценка качества высшего образования – сильные и слабые стороны»

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів