Єврокомісія збільшить фінансування міжнародних освітніх програм « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Єврокомісія збільшить фінансування міжнародних освітніх програм
14-07-2011

Європейська комісія має намір удвічі збільшити кількість грантів, що надаються студентам, молодим вчителям і дослідникам для навчання та роботи за кордоном.


Про це на прес-конференції повідомила комісар Європейської комісії з питань освіти, культури та молоді Андрулла Васіліу.

Рішення про збільшення грантів прийнято в рамках формування бюджетного плану Європейської комісії на 2014-2020 роки.

Єврокомісія розраховує, що таким чином вдасться покращити професійну підготовку кандидатів.

"Цей бюджет - гарна новина для людей і організацій, які працюють в сфері освіти, творчості та новаторства. Ми хочемо заохотити більшу кількість людей, які зможуть скористатися можливістю вчитися, працювати або займатися волонтерською діяльністю за кордоном, оскільки такий досвід має величезне значення для розвитку навичок та перспектив працевлаштування", - сказала Андрулла Васіліу.

Зокрема, на нові програми навчання та роботи молоді за кордоном буде виділено 15,2 млрд євро протягом семи років.

Разом із збільшенням кількості грантів, кошти також будуть спрямовані на модернізацію системи освіти та співробітництво між навчальними закладами.

Тенденції збільшення фінансування свідчать про пріоритетність інвестицій в освіту заради майбутнього Європи.

Слід зазначити, що поточний бюджет (на 2007-2013 роки) передбачає фінансування освітніх програм і стажування в європейських регіонах на рівні 72,5 млрд євро.

В рамках нової програми "Creative Europe", спрямованої на підтримку культури, засобів масової інформації та стипендіальної програми Mundus, передбачається виділити 1,6 млрд євро (+37%). Особлива увага приділятиметься міжнародним організаціям, що сприяють розвитку культурного та мовного розмаїття.

Європейський інститут інновацій і технологій, а також програми Марії Кюрі, що підтримують дослідників, стануть частиною нової стратегії ЄС "Horizon 2020" з бюджетом 80 млрд євро (+46%). Метою цієї ініціативи є підвищення глобальної конкурентоспроможності Європи, створення нових робочих місць та ідей майбутнього.

Також, ЄС виступає з ініціативою розробки програми, що має забезпечити гарантовані позики для студентів-магістрів на повний курс освіти за кордоном. Реалізація цієї ідеї передбачає спільну діяльність з Європейським інвестиційним банком.

Більш детальні пропозиції будуть оприлюднені Європейською комісією восени цього року.



Додатково:

Єврокомісія планує створити нові робочі місця

Навчальні програми Erasmus Mundus: є з чого вибрати

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів