Чеських юристів позбавили українських дипломів « Новини « Євро Освіта
: навігація :
Болонський процес
Оцінка якості освіти
Що таке рейтинг
Зовнішнє оцінювання
Рейтинги ЗВО України
Світові рейтинги ЗВО
Інформація
ЗВО України
ТОП-10 ЗВО України
Інформація для рейтингу
: сайт :
Карта сайту
Пошук по сайту
: пошук :
 
: фотогалерея :
Конференція Міжнародної обсерваторії з визначення університетських рейтингів (IREG-5),Берлін 2010 30-09-2010 8 марта 2010 в  Варшаве состоялся круглый стол Межнародной обсерватории по академических рейтингах и достижениям IREG-4 - 14-16 июня 2009 года, Астана, Казахстан
Новини
Чеських юристів позбавили українських дипломів
5-07-2011

Чеський суд визнав нечинними понад два десятки юридичних дипломів, виданих празькою філією Закарпатського університету.

25 дипломів юристів були завірені Пльзенским університетом, який уже неодноразово опинявся у центрі скандалів довкола сфальшованих документів про освіту, науковий ступенів тощо. Крайовий суд міста Пльзень розглядав справу новоспечених чеських юристів з «українськими дипломами» на подання генерального прокурора Чехії Павла Земана. За повідомленнями чеських ЗМІ, студенти празької філії Закарпатського університету «вивчали» відмінне від чеського українське право і одержували дипломи, написані не латинкою, а кирилицею.

«Липова» освіта

Чинність дипломів як документів суто чеських підтверджував правничий факультет Пльзенського університету. На думку Павла Земана, підтвердження виглядало як чисто формальний акт, оскільки ніхто з пльзенських викладачів не перевіряв, чи відповідають вимоги Закарпатського університету вимогам чеських правничих факультетів. На підставі цього генеральний прокурор і зажадав перевірити законність отримання вищої освіти випускниками українського навчального закладу.

Суд визнав, що отримано її незаконно, і позбавив дипломів 25 юристів. Кількома місяцями раніше на підозрілу закарпатсько-пльзенську співпрацю звернула увагу чеська Палата адвокатів, яка відмовилася приймати до своїх лав власників «українських дипломів». Чеська пресса, коментуючи незаконні дії «слуг закону», наголошує, що співпраця двох вищих навчальних закладів не могла бути випадковою: Пльзенський університет прославився своїми «липовими» дипломами і дисертаціями.


Додатково:

Підроблений диплом: якою буде відповідальність?

: анонси :
: акценти :
: зовнішнє оцінювання :
: Популярне :
: наші дані :
Контакт:
тел.:
(044) 290-41-24
(044) 290-41-24 (*122)
факс:
(044) 290-41-24
м. Київ, вул. Смілянська, 4
Карта проїзду
e-mail: inf@euroosvita.net

При повному або частковому відтворенні інформації посилання на euroosvita.net обов'язкове у вигляді відкритого для пошукових систем гіперпосилання.
euroosvita.net не несе відповідальності за інформацію отриману з інших сайтів